Bize Ulaşın 0533 482 66 72

TAVİ yöntemiyle ikinci bir şans yakalayan hastalar buluştular

Yaşamak için son ikinci bir şansı yakalayan kalp kapağı hastaları kurdukları “TAVİ İkinci Hayat Kulübü”nün ilk toplantısında buluştular.

İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan oart kalp kapağı darlığı rahatsızlığında ikinci bir yaşam fırsatı sunan TAVİ kalp kapağı ameliyatıyla tekrar hayata bağlanan hastalar bir araya gelerek kulüp kurmanın heyecanını yaşadı. 80 yaş üzerindeki hastalar, TAVİ ameliyatından sonra yorulmadan nefes alabilmenin, yürüyebilmenin, 100 yaşına doğru sağlıkla yol almanın mutluluğunu TAVİ  İkinci Hayat Kulübü toplantısında birbirleriyle paylaştılar.

Bayındır Hastanesi İçerenköy’de düzenlenen kokteylde ameliyat ettiği hastaların mutluluğuna tanıklık eden Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak, “Hastalarımız 80 yaşın üzerinde. Aort kapak darlığı yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan bir rahatsızlık. Hastalarımız, Açık kalp ameliyatı olamayacak kadar riskli bir yaş grubundalar. Daha önce aort kapak darlığı olan hastalarımız açık kalp ameliyatı olamadığı için tedavisi mümkün olmuyordu. Ancak çok yeni olan TAVİ yöntemi sayesinde aort kapak darlığında kasıktan girerek kısa bir sürede yeni bir kalp kapağı yerleştirilen hasta yeniden yaşama fırsatı buluyor, ikinci hayata merhaba diyor. Bugün 10. TAVİ ameliyatımızı gerçekleştirdik. Kulübe yeni bir hastamız katıldı. Şu an kendinde ve durumu gayet iyi. Daha önce yine 96 yaşındaki hastamız, kalp kapağı ameliyatı olan dünyanın en yaşlı hastası olarak tıp literatürüne girdi” diye konuştu.

“KURTULUŞUN YOK DEDİLER AMA…”

Kulüp kokteylinde yaşadıklarını ve mutluluğunu paylaşan hastalardan 86 yaşındaki CHP eski Konya Milletvekili Salim Erel, tedavi için başvurmadığı yurt içi ve yurt dışında gitmediği yer kalmadığını söyleyerek, “Bana hep, kurtuluşun yok dediler. Daha fazla yaşamayacağımı söylediler. Ancak 53 yıllık eşim, Timur Bey’i buldum ve hemen ameliyat oldum. Ameliyattan önce evimin salonundan mutfağa gidemiyor, nefes nefese kalıyordum. Artık çok rahat nefes alıyorum, yürürken tıkanmıyorum. Hayata yeniden doğdum ben” dedi.

TAVİ YÖNTEMİYLE 20. AMELİYATIMI OLDUM

82 yaşındaki emekli Refik Dalbudak’ın hikâyesi ise çok daha ilginç. “Mesanemdeki taşları aldırmam TAVİ ameliyatı sayesinde gerçekleşti” diyen Dalbudak, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çünkü taşları aldırmam için narkoz almam gerekiyordu. Kalp kapağı darlığı nedeniyle narkoz almamın ve ameliyat olmamın mümkün olmadığını söylediler. TAVİ ameliyatını olduktan sonra kalp kapağı darlığı rahatsızlığım ortadan kalktı. Taşlarımı da aldırdım. Prostat kanseri nedeniyle 19 ameliyat geçirdim. TAVİ benim 20. ameliyatım. Ameliyat sonrasında rahat nefes alabiliyor olmanın ne kadar güzel olduğunu fark ettim.”